Luotsaava lukio: Teemapäivät hyvinvoinnin tukena

 


Janakkalan lukiossa toteutettiin lukuvuonna 2022-23 erilaisia hyvinvointia edistäviä teemapäiviä. Yhteistyössä seurakunnan kanssa järjestettiin ensimmäisen vuosikurssin opiskelijoille ryhmäytymispäivä, jossa vetovastuussa olivat myös lukion tutor -opiskelijat. Ryhmät kulkivat ryhmänohjaajansa kanssa erilaisissa toimintapisteissä ja tutustuivat samalla toisiinsa. Päivän aikana nauru raikui ja yhteinen tekeminen loi hyvän pohjan ryhmäytymiselle. Ryhmänohjaajat näkivät myös erilaisen puolen nuorista ja oppivat tuntemaan heitä hitusen paremmin. Yhteistyö seurakunnan työntekijöiden kanssa sujui jouhevasti. Yhteistyötä seurakunnan kanssa on tarkoitus jatkaa lukuvuonna 2023-24 sekä ryhmäytymispäivän että Voimala ja Välkkäkahvilan puitteissa.

Tervakosken toimipaikassa pilotoitiin keväällä hyvinvointipäivä. Päivän aikana oli hyvinvointiaiheisia luentoja, toimintapajoja sekä stand up -esitys. Toimintapajoissa kulttuurialan toimijat kertoivat omista urapoluistaan ja ohjasivat opiskelijoita ja opettajia toimintaan. Pajojen sisältöinä olivat vr-tekniikka, näyttelijäntyö ja kuvataide. Nuorilta saatu palaute oli positiivista. Nuoret toivoivat jatkossa lisää toimintaa ja vähemmän luentoja. Seuraavana lukuvuonna järjestämme hyvinvointipäivät molemmissa toimipaikoissa ja panostamme toiminnallisuuteen.

Koko lukio osallistui toukokuussa Hyvän mielen päivään. Ryhmät tekivät hyviä tekoja lähiympäristössä yhdessä ryhmänohjaajansa kanssa. Opiskelijat mm. siivosivat lähiympäristöä, lukivat satuja alakoulun oppilaille, leikittivät päiväkotilaisia, laulattivat opettajia opiskelijoiden bändin säestämänä välitunneilla ja kansainväliset opiskelijat pitivät 7.lk. oppilaille kulttuuritunnit. Hyvää mieltä tuotti niin hyvän tekeminen kuin sitä vastaanottavien toimijoiden kohtaamiset.

Teemapäivät koettiin positiivisiksi ja järjestämme niitä jatkossakin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Luotsaava lukio -hanke

Luotsaava lukio: Voimaa ja hyvinvointitaitoja pienryhmästä

Luotsaava lukio: Yhteisopettajuus erityisopetuksen ja ohjauksen menetelmänä